Pavasaris – tai metas, kai norisi lengvesnio, gaivesnio ir sveikesnio maisto. Juk natūralu, kad organizmui reikia kuo daugiau vitaminų ir mineralų! Planuojate patobulinti savo mitybą? Svarstote apie sveikatai palankius ingredientus, tačiau nenorite išleisti „krūvos“ pinigų? Tokiu atveju, kviečiame skaityti šį straipsnį – atrasite naudingų patarimų, kokių produktų akcijomis verta pasidomėti.
Sezoninės daržovės – pavasario gaiva lėkštėje
Vos prasidėjus pavasariui, parduotuvių lentynose atsiranda vis daugiau šviežių daržovių: ridikėlių, salotų, špinatų, svogūnų laiškų. Šie produktai ne tik kupini vitaminų, bet ir dažnai siūlomi su akcijomis. Sekite, ką gi siūlo parduotuvių nuolaidų leidiniai ir keliaukite į parduotuvę pirkti daržovių – organizmas tikrai padėkos.
Vaisiai ir uogos – natūralus energijos šaltinis
Nors vietinės uogos dar tik pradeda augti, parduotuvėse gausu akcijų importuotiems produktams – braškėms, avokadams, citrusiniams vaisiams. Tikrai nereikėtų jų baimintis – šie vaisiai ir uogos organizmą praturtins antioksidantais ir vitaminais, kurių taip trūksta po žiemos.
Pieno produktai – sveikesni pasirinkimai
Kefyras, natūralus jogurtas ar varškė – puikūs baltymų ir probiotikų šaltiniai, kurie padeda palaikyti gerą virškinimą. Po žiemos, kai mityboje dažnai dominuoja sunkesnis, riebesnis maistas, organizmui ypač svarbu atkurti žarnyno mikroflorą. Gerosios bakterijos, esančios fermentuotuose pieno produktuose, stiprina imunitetą, gerina virškinimą ir padeda geriau pasisavinti maistines medžiagas. Be to, baltymai ir kalcis prisideda prie kaulų stiprinimo, o tai itin svarbu aktyvesniam pavasario gyvenimo ritmui.
Liesesnė mėsa ir žuvis – baltymų šaltiniai sveikiems patiekalams
Norint lengvesnės ir sveikesnės mitybos, verta rinktis vištieną, kalakutieną ar liesesnę jautieną. Taip pat nepamirškite žuvies – lašiša, skumbrė ar menkė yra puikus pasirinkimas norint papildyti racioną omega-3 rūgštimis. Akcijų metu šie produktai kainuoja pigiau, todėl pravartu stebėti parduotuvių pasiūlymus.
Sveiki grūdai ir ankštiniai produktai
Pilno grūdo makaronai, avižos, bolivinė balanda ar lęšiai yra ne tik maistingi, bet ir padeda jaustis sočiai kur kas ilgiau. Jie yra puikus lėtųjų angliavandenių, skaidulų ir augalinių baltymų šaltinis. Tai reiškia, kad toks maistas suteiks ilgalaikės energijos ir padės palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje.
Pavasarį, kai organizmas atsigauna po sunkesnės žiemos mitybos, šie produktai padeda sureguliuoti virškinimą ir palaikyti gerą žarnyno veiklą. Taip pat jie suteikia reikiamų maistinių medžiagų aktyvesniam gyvenimo būdui.
Riešutai ir sėklos – maži, bet vertingi
Riešutai ir sėklos – tai natūralus gerųjų riebalų, baltymų ir skaidulų šaltinis, padedantis palaikyti sotumo jausmą ir suteikiantis organizmui būtinų maistinių medžiagų. Juose gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios gerina smegenų veiklą ir mažina uždegiminius procesus organizme. Pavasarį, kai organizmui reikia daugiau energijos ir stipresnės imuninės sistemos, riešutai ir sėklos padeda atstatyti jėgas bei prisideda prie bendros savijautos gerinimo. Nors šie produktai dažnai būna brangesni, verta atkreipti dėmesį į parduotuvių siūlomas akcijas – tikrai rasite gerų pasiūlymų.
Ir nepamirškite, kad pavasaris – puikus metas atnaujinti savo mitybą ir rinktis sveikesnius produktus. Kad tai neapsunkintų piniginės, verta periodiškai perversti nuolaidų leidinius ir pirkti tai, kam taikomos akcijos. Planuojant pirkinius iš anksto, galima valgyti ne tik sveikiau, bet ir ekonomiškiau.