Ledai – tai maisto produktas, kuris turi būti laikomas žemoje temperatūroje. Kuo žemesnėje temperatūroje laikomi valgomieji ledai, tuo ilgiau juos galima išlaikyti kokybiškus. Renkantis ledus svarbiausiai atkreipti dėmesį, kad jie nebūtu deformuoti, jog ledų masė nebūtu sukritusi bei nesimatytų aiškių pakartotinio užšaldymo požymių – šerkšnu pasidengusi pakuotė ir ledų paviršius bei valgant neturėtų būti jaučiami maži ledo kristaliukai.

Šiurkšti ledo tekstūra yra gana dažnas defektas, kurio metu produkte jaučiami ledo kristalai. Tam įtaką gali turėti kelios priežastys: homogenizavimas, bet dažniausiai temperatūros svyravimai laikant ar transportuojant, kitaip tariant, kai ledai atšyla ir vėl užšąlą. Netinkamomis sąlygomis laikyti ledai yra nesaugūs ir  negali būti vartojami. 

Nerekomenduojama valgyti jau kartą atšilusių ir vėl užšaldytų ledų.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite: