Natūralūs, iš šviežių daržovių ir vaisių pagaminti ledai – itin palankūs sveikai mitybai. Moliūgų leduose nėra pieno produktų, konservantų ir pridėtinio cukraus, o saldumo jiems suteikia šioje ryškiaspalvėje daržovėje natūraliai sutinkamas vaisių cukrus.
Moliūgų ledais galite nustebinti tiek namiškius, tiek ir draugus, susiruošusius į Helovino vakarėlį. Juos pagaminti – itin paprasta, o ir laiko nesugaišite daug. Be to, moliūgas – nebrangi daržovė, tad porcija ledų gali kainuoti ir mažiau nei 1 eurą.
Prekybos centras „Lidl“ kviečia pasigaminti moliūgų ledų: tam prireiks ryškiaspalvio lietuviško „Halloween“ moliūgo, kurio 1 kg šią savaitę įsigysite už perpus mažesnę kainą – vos už 0,59 Eur. Specialus rudeniškas pasiūlymas laukia tik šią savaitę visose „Lidl“ parduotuvėje 26-iuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.
Baisiai skanu: rudeniu kvepiantys moliūgų ledai
Baisiai skanūs ir tikrai nenuobodūs moliūgų ledai gali tapti jūsų Helovino vakarėlio puošmena! Ledams prireiks vos kelių ingredientų, o skoniu mėgausitės tiek jūs, tiek ir į vakarėlį susirinkę draugai.
6–8 skanautojams reikės:
500 ml moliūgų tyrės
2–3 šaldytų bananų
250 ml augalinio (kokosų, avižų, migdolų) pieno
4–5 šaukštų klevų sirupo arba medaus
Žiupsnelio cinamono, malto imbiero
Gvazdikėlių, mėtų lapelių, šaldytų uogų papuošimui
Kaip ir vakarėlį, taip ir ledus reikės paruošti iš anksto, ir pradėti nuo moliūgų tyrės. Nedidelį visą arba pusę didesnio moliūgo, prieš tai išskobę sėklas, kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol žievė paruduos ir susiraukšlės.
Šaukštu išskobkite minkštimą ir virtuviniu kombainu susmulkinkite iki tirštos konsistencijos. Gautą masę sudėkite į ledukų formeles ir įdėkite į šaldiklį.
Gerai prinokusius bananus nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir padėkite į šaldiklį, kad visiškai sustingtų.
Jau kitą dieną imkitės ledų ruošimo. Į virtuvinį kombainą sudėkite visus ingredientus: šaldytus bananus, burokėlius ir moliūgų tyrę, augalinį pieną, klevų sirupą ir prieskonius. Suplakite viską iki vientisos masės.
Jei trūksta saldumo, papildomai įdėkite šaukštą klevų sirupo arba medaus.
Gautus ledus supilkite į taures ar kitus indus, papuoškite gvazdikėliais, mėtų lapeliais ir mėgstamomis šaldytomis uogomis.
Skanaus!