„Hesburger“ yra didžiausias greitojo maisto restoranų tinklas Baltijos šalyse ir Suomijoje, Lietuvoje šiuo metu turintis 57 restoranus. Vienas iš jų veikia ir Jonavoje. Jis duris atvėrė kiek daugiau nei prieš du metus - 2019-ųjų kovo 22-ąją. Kaip pastarajam pavyko atlaikyti pandemijos sukeltus iššūkius?

,,Nepaisant pandemijos, dėl kurios teko kuriam laikui uždaryti restoranus, o vėliau riboti jų veiklą tiekiant maistą tik išsinešti, mums pernai pavyko išlaikyti beveik tokį patį pardavimų lygį, kaip ir prieš metus. Pardavimai per 2020 m. Lietuvoje pasiekė 31,7 mln. eurų ir buvo 2 proc. mažesni nei 2019 m., kuomet siekė 32 mln. eurų. Matome, kad tuose mūsų restoranuose, kuruose turime maisto išsivežti langelį, pardavimai
nemažėjo. Tuo tarpu restoranuose, įsikūrusiuose prekybos centruose, kur tokio langelio nėra, pardavimai per pandemiją krito, ir tokiose vietose esančiuose restoranuose šiomis sudėtingomis sąlygomis prarandame pajamas", - portalui jonavoszinios.lt pasakojo  „Hesburger“ tarptautinės plėtros direktorė Ieva Salmela.

Jonavoje įsikūrusiame restorane ,,Hesburger" teikia maisto išsivežti paslaugą. Dėl to, anot I. Salmelos, pardavimai išliko stabilūs per visą pandemijos laikotarpį.

,,Pastebime, kad vartotojų įpročiai pastaruoju metu keičiasi, daugėja išankstinių užsakymų naudojantis mobiliąja programėle, taip pat populiarėja maisto išsinešti ir maisto pristatymo paslauga, leidžianti sumažinti kontaktus ir sutaupyti laiko. Visos šios modernios ir lanksčios maisto užsakymo galimybės tapo mūsų stiprybe įveikiant pandemijos iššūkius ir suvaržymus bei leido išvengti drastiško kritimo", - teigė ,,Hesburger" atstovė.

„Hesburger” – Suomijoje įsikūrusi šeimos bendrovė, kurios istorija prasidėjo prieš daugiau kaip 50 metų. Restoranų tinklas buvo įkurtas 1966 m., kai Naantali miestelyje buvo atidarytas grilio kioskas. Pirmasis „Hesburger“ restoranas duris atvėrė 1980 m. Turku mieste ir pamažu užkariavo vietinę rinką bei aplinkinius regionus.

Iš viso 505 „Hesburger“ restoranuose dirba 8000 darbuotojų. Lietuvoje bendrovė veikia nuo 2007 m., šiuo metu 57-uose restoranuose dirba 650 žmonių.

Taip pat skaitykite: