Ne vieną kartą keltas klausimas, ar svylantys puodai verti ugniagesių gelbėtojų dėmesio? Ir kelis kartus atsakyta, kad taip, nes pirmiausia, nuo svylančio puodo būna itin daug dūmų, kuriais žmogus gali apsinuodyti. Antra - gali kilti dar didesnis gaisras dėl ko žmonės gali netekti ne tik užgyvento turto, bet ir, kas baisiausia, artimųjų.

Blogiausio scenarijaus pavyko išvengti birželio 13-osios naktį, kuomet apie 1 val. gautas pranešimas, kad Chemikų g. galimai svyla maistas.

Kaip praneša Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, atvykus ugniagesiams, išties jautėsi pridegusio maisto kvapas. Laimei, duris atidarė pats savininkas. Patalpas teko išvėdinti dūmų ventiliatoriumi.

Gesinti ant viryklės svylančių puodų, ugniagesiai kviečiami gana dažnai. Ugniagesiai primena, kad ruošiamo maisto palikti be priežiūros – nevalia.

Norima atkreipti gyventojų dėmesį – būkite atidesni. Nepalikite ruošiamo maisto ant viryklės be priežiūros. Nepilkite vandens ant užvirusių riebalų, o užsidegus, uždenkite dangčiu ar nedegiu audeklu. Gyventojai turėtų turėti pirmines gesinimo priemones bei mokėti jomis naudotis.  Nepamirškite, kad Jūsų ir aplinkinių gyvybę bei turtą gali išgelbėti nedidelis prietaisas – dūmų detektorius.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite: