Lemtingas įvertinimas
Tie, kurie skaito maisto tinklaraštininko „Riebus katinas“ apžvalgas, žino, jog dažniausiai jis į viešumą iškelia restoranų, kavinių bei kitų užeigų problemas dėl nešvaros, prasto ar neskanaus maisto, peikia klientų aptarnavimo kultūrą ir panašiai. Pasitaiko ir gerųjų „Riebaus katino“ apžvalgų, o susumavęs savo pastebėjimus, apžvalgininkas įvertina maitinimo įstaigą nuo 1 (labai prastai) iki 5 (labai gerai) žvaigždučių, arba, kaip rašo apžvalgininkas, „katino nagučiais“. Po netikėto apsilankymo Jonavoje, maisto kritikas suteikė „Požiūris - pizza“ patį aukščiausią įvertinimą – 5 žvaigždutes.
„Kad jis važinėja, mes žinojome. Kuomet dar turėjome seną meniu, nuolat pamastydavom, kas būtų, jei pas mus apsilankytų.
Kiek vėliau nutarėm sukurti kažką naujo bei atnaujinom meniu, o rugpjūtį sulaukėm tinklaraštininko vizito, apie kurį sužinojom tik paėmę apmokėtą sąskaitą, prie kurios buvo paliktas penkių žvaigždučių įvertinimo lipdukas.
Mes jo net nematėm, nežinojom, kaip atrodo, o gavę lipduką puolėm peržiūrėti vaizdo kamerų įrašus, tačiau nesėkmingai, atrasti kas mus įvertino – nepavyko“, - šypsodamasis pasakoja kavinės įkūrėjas Evaldas bei priduria, kad nors tą lemtingą dieną ir buvo daug klientų, kuomet gali pasitaikyti nesėkmių, vis tik pavyko įtikti netikėtam svečiui ir gauti lemtingą aukštą įvertinimą.
Kaip sako Evaldas, tą dieną dirbęs picerijos kolektyvas pamatęs lipduką su įvertinimu, pagalvojo, kad kažkas tik pokštauja, tačiau vėliau patikėję savo laime, užsiklijavo lipduką (video ČIA), kuris dabar puošia „Požiūrio“ įėjimą. „Riebaus katino“ apžvalgą rasite ČIA. ir ČIA.
Gausi kokybiško maisto pasiūla
„Riebus katinas“ mėgsta kartoti, kad norint pasiūlyti kokybę, meniu neturi būti platus. Tačiau gausus „Požiūrio“ meniu nesutrukdė tinklaraštininkui pamaloninti savo gomurio, o kaip sako picerijos savininkas, neretai kokybė priklauso nuo darnaus ir profesionalaus kolektyvo.
„Turime dvi linijas – atskirai picos, o kita patalpa – kitas virtuvės asortimentas. Dar atsirado ir grilius, taip pat dvi virtuvės pozicijos. Bet turime susidirbusį, gerą kolektyvą, kuris sugeba pagaminti tokį maistą, kokio Jonavoje nerasite. Pavyzdžiui, mes vieninteliai gaminame Romos picas, su ypatingu, ilgai brandintu storu padu. Ji ir „Riebų katiną“ užkabino, o po paviešintos jo apžvalgos, sulaukiame klientų iš kitų miestų – Ukmergės, Klaipėdos, Kėdainių, Kauno ir kitų. Savaitgaliais net eilės prie durų būna, įpūtė mums čia „vėjų“ katino apžvalga.
Mūsų picas nuolat „kerta“ ir „CBet“ krepšininkai, kas labai džiugina.
Virtuvėje savaitgaliais dirba trys žmonės, atskiras darbuotojas prie picų, dar užsakomojo maisto išvežiotojas, prie baro būna vienas arba du. Esu dėkingas visam kolektyvui, kad sugeba įgyvendinti mano idėjas, nes vienam viską pasiekti būtų sunku“, - kolektyvui dėkoja Evaldas.
Svarbu - motyvuotas kolektyvas
„Esu įsitikinęs, kad kavinės siela – visas kolektyvas, o virtuvės širdis yra virėjas, ir jei jis bus ne nuotaikoj, ar neturės motyvacijos, kepsniai gali būti apdegę, o geriausia motyvacija ir nuotaikos užtikrinimas – malonus žodis.
Jaučio žandai gaminami iki 16 valandų, burgeriai su vyno, viskio, džemo padažu, kuris čia verdamas iki 8 valandų. Turim tokių idėjinių patiekalų, kurių gamyba ilga ir sudėtinga, todėl už tokį darbą būtinas ir geras įvertinimas, ką ir stengiuosi daryti“, - kalba „Požiūrio“ savininkas.
Ieškojo įvairių variantų
Paprašytas papasakoti apie save, picerijos „Požiūris“ sumanytojas Evaldas pradeda vardinti:
„Anksčiau nieko bendro su maistu neturėjau, bet dabar esu „Požiūrio“ savininkas, įkūrėjas, virėjas, valytojas, vairuotojas, direktorius – viskas viename. Prieš beveik keturis metus išsinuomavome buvusios bistro kavinės patalpas, jas ir įrangą – atnaujinome. Kadangi pats mėgstu skaniai pavalgyti, bet dažniausiai, ką galime pasirinkti, maždaug visur panašu, o norėjosi kitokio ,,žvilgsnio", todėl ėmiausi maisto ruošos. Ieškojau įvairių variantų, tobulinau patiekalus, juos derinom kartu su virėjais ir dabar turime puikų, ištobulintą rezultatą.
Žmona Renata irgi sukasi kartu kaip išmanydama, darbuotis padeda ir mama“, - pasakoja „Požiūrio“ įkūrėjas.
Svajoja apie plėtrą
Pasak Evaldo, daugėjant užsakymams, besiplečiant maisto ruošos apimtims, o ateityje galimai didėjant ir pačios kavinės patalpoms, „Požiūris“ dairosi naujų komandos narių.
„Svajonė – pasiūlyti steikus, gal plėsti pačias patalpas. Tačiau šiai dienai, daugėjant užsakymų, kviesčiau prie mūsų kolektyvo prisijungti naujus narius. Ieškau virėjų, kurie norėtų dirbti, užsidirbti, o motyvaciją garantuoju. Ieškau ir virėjų, ir kitų darbuotojų, ateikite, pasikalbėsime, tikrai kažką sutarsime, laukiu“, - naujus kolektyvo narius vilioja Evaldas.
